Sommerhøjskole

De ni Sognes sommerhøjskole i Jyderup

Højskoledage er for alle med interesse for kultur, historie, litteratur, kirke, kristendom, en god fortælling og et godt samvær ved bordene i sognegårdens sal. Her kan man møde spændende foredragsholdere, som har noget på hjertet til berigelse og fordybelse. Som fast ledsager har vi naturligvis Højskolesangbogen. Sommerhøjskolen er et samarbejde i De ni sogne.

Der er stadig få pladser tilbage.

Her programmet for 2019

Program

Tirsdag d. 25. juni

Kl. 10.00 - 12.00: Andreas Christensen: Nu står verden ikke længere.
Andreas Christensen er sognepræst på Nørrebro i København og stabspræst ved Forsvarsakademiet. Han vil tegne et portræt af den sikkerhedspolitiske situation i dag. Er verden i opløsning eller knager den bare?

Frokost

Kl. 13.00 - 15.00: Hanne Karhula Vesth: Hvad samler, hvad skiller?
Hanne Karhula Vesth er sognepræst og har studeret islam og boet i Mellemøsten. Hun fortæller om, hvordan islams hellige skrifter taler om kristne, jøder og kvinder. Hvordan tænker og taler vi om hinanden?

Onsdag d. 26. juni

Kl. 10.00 - 12.00: Poul-Henrik Jensen: Livet koster livet. Om vores evne - eller mangel på samme - til at leve vores liv.
Poul-Henrik er forstander på Jyderup Højskole. Han elsker at undervise og fortælle. Han er uddannet som diplomjournalist og læser historie. Han har arbejdet inden for fagbevægelsen, politik, kunst og musik.

Frokost

Kl. 13.00 - 15.00: Henriette Pedersen: Hvad er dom?
Henriette Pedersen er sogne- og sygehuspræst ved Aalborg. Hun vil prøve at komme begrebet ’dom’ nærmere via gamle kirkefædre og moderne forfattere. Hvad betyder det egentlig, når vi i trosbekendelsen siger, at Jesus vil komme ”at dømme levende og døde”?

Torsdag d. 27. juni

Kl. 10.00 - 12.00: Mathias Kryger: Hvad kalkmalerierne fortæller
Mathias Kryger er uddannet kunsthistoriker og ansat som kunstanmelder ved dagbladet Politiken. Han har besøgt danske kirker for at finde ud af, hvad kalkmalerierne fortæller om den tid, de er skabt i - og om os i dag.

Frokost

Kl. 13.00 - 14.00: Trio Kokadore giver koncert i Jyderup Kirke.
De tre musikere i Trio Kokadore er Therese Adorján Ankjær (cello), Jesper Adorján Ankjær (klaver) og Per Egholm (saxofon). En musikalsk leg med længselsfulde toner. De spiller bl.a. musik af Jan Johannson og Keith Jarret.

 

 

 

Deltagelse i de tre dage koster 550 kr (der er ikke flere ledige pladser). Dette inkluderer frokost alle tre dage, samt koncerten den 27. juni. Drikkevarer medbringes eller købes i Sognegården.

 

Tilmelding kan først ske fra 1. marts! Skriv til

Jyderup Kirke på jyderup.sogn@km.dk, mrk.: Sommerhøjskole.

Betaling sker på bankkonto i Nordea: Reg.nr. 2190 Kontonr. 6884 182 709. Der kan først betales, når man har fået bekræftet sin tilmelding. Husk at opgive navn, adresse og telefonnummer. Deltagerantallet til sommerhøjskolen er begrænset til 70 personer, og tilmeldingerne ekspederes i den rækkefølge, de indgår. Man er først tilmeldt, når deltagergebyr er indbetalt.

I tilfælde af aflysning tilbagebetales det indbetalte fuldt ud, og tilmeldte vil få besked senest en uge før sommerhøjskolens start.

Tilmelding kan først ske fra 1. marts, og sidste tilmeldings- og betalingsfrist er 1. juni